Ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, σε μια ομιλία του, μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από το 1994 διέταξε την δολοφονία του μπιλ Λάντεν...
Πράγμτι, την περίοδο εκείνη που ο Λάντεν ήταν στο Σουδάν, έγινε μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Αλλά, ίσως, να ήταν η κρισιμότερη:
Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν σ' ένα τζαμί στο οποίο υπήρχε η πληροφορία ότι βρισκόταν εκεί. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν 61 πιστοί την στιγμή της προσευχής, ωστόσο ο Λάντεν δεν ήταν εκεί.
Έτσι η ομάδα των δολοφόνων κατευθύνθηκε στα γραφεία της εταιρίας του, όπου έγινε συμπλοκή με τους άντρες της προσωπικής του ασφαλείας.
Εκείνο, ωστόσο, που αποκαλύφθηκε ήταν ότι ο επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ένας Λίβυος και, συγκεκριμένα άνθρωπος του Καντάφι. Βέβαια οι σουδανικές αρχές τους εκτέλεσαν όλους , ώστε να μην υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία.
Φαίνεται, πως ο εντολοδόχος της παραπάνω επιχείρησης που περιγράψαμε ήταν η CIA σε συνεργασία με τον Καντάφι.
Ωστόσο, τα πραγματικά προβλήματα για τον "οίκο  Καντάφι" μόλις είχαν αρχίσει.
Η Αλ κάιντα άρχισε να δημιουργεί "πυρήνες" μέσα στο Λυβικό βασίλειο του Καντάφι στρατολογώντας μέλη και δημιουργώντας την αναγκαία υποδομή, ενώ παράλληλα είχε ήδη κάνει τις ευνοικότερες συμφωνίες με τους δυσαρεστημένους φυλάρχους της ενδοχώρας.
Η Αλ κάιντα πλέον συνεργαζόταν με πολλές ισλαμικές ομάδες, όπως την Μουσουλμανική Αδερφότητα, την Ισλαμική τζιχάντ στην Αίγυπτο κ.ά.
Δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο έτοιμο να αναλάβει δράσητην κατάλληλη στιγμή που θα κρινόταν αναγκαία.
Ως εκ τούτου, σαφέστατα έχουν βάσει οι δηλώσεις του αιμοσταγή Καντάφι στα ΜΜΕ ότι:  "Πίσω από τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην χώρα του, κρύβεται η Αλ κάιντα..."
Διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών αρκετών κρατών γνωρίζουν το βρώμικο ρόλο της Αλ κάιντα, πως, δηλαδή, στην ουσία οι ηγήτορές της στράφηκαν εναντίον του καθεστώτος της Λιβύης, ενεργοποιώντας τους "πυρήνες αναμονής", ξεσηκώνοντας το κόσμο εναντίον του καθεστώτος.
Η Αλ κάιντα, για την ιστορία, όσα σημαντικά χτυπήματα έκανε, είχαν σαν αποτέλεσμα να εκσφεντονίζουν τις τιμές τουπετρελαίου στα ύψη.
Ποιοι όμως κερδίζουν από την υπόθεση αυτή;
Το Δεκέμβριο του 2004, ο περιβόητος μπιν Λάντεν σε μαγνητοφωνημένο μήνυμα, που αναρτήθηκε σε μια ισλαμική ιστοσελίδα, έλεγε :
"Οι τιμές του πετρελαίου πρέπει να φτάσουν το λιγότερο τα εκατό δολάρια το βαρέλι...", επειδή μ' αυτό τον τρόπο θα πληγούν οι οικονομίες της Δύσης.
Όμως από την συνεχόμενη τιμή του πετρελαίου παρατηρούμε ότι κερδίζουν συγκεκριμένες οικογένεις και συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα(πολυεθνικές).
Για παράδειγμα, η Σαουδική Αραβία μόνο για το 2004 κέρδισε από το πετρέλαιο περίπου 110 δισεκατομμύρια. Ενώ εισρέουν τέτοια πόσα από τον πετρελαικό πλούτο, ο εκεί βασιλικός οίκος  λυμαίνεται αυτόν τον πλούτο, δημιουργώντας παράλληλα ένα άδικο κοινωνικό σύστημα, με αποτέλεσμα η ανέργεια και η διαφθορά να ανέρχεται  στα ύψη...
Το πετρέλαιο είναι ένας κρίσιμος παράγοντας όχι μόνο για τις χώρες που το παράγουν, αλλά κυρίως για τον παγκόσμιο σχεδιασμό της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger